sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Boxes coming through

Kelien vaihtuessa keväästä syksyn kautta talveen yhden viikon aikana on T palannut jälleen opetuksen pariin. Suurin osa syksykurssin opiskelijoista oli päätynyt jatkamaan - jopa yksi amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, joka reputti T:n pitämän ensimmäisen kurssin, oli asettautunut eturiviin ja osallistunut keskusteluun ahkerasti. Opiskelijoiden palautteissa oli "Best professor ever"-tyyppistä hehkutusta. Ei ehkä yllättävää T:n kohdalla, mutta mainitsemisen arvoista kai.

Pöytäjääkiekkoprojekti lähti käyntiin edellisenä viikonloppuna. Ensin kaikki olivat aivan hirmuisen innoissaan. Aika pian Iso-O:n ja Pikku-O:n innostus lopahti. Iso-O:n siksi, että hänen mielestään kentästä tulee aivan liian pieni, Pikku-O:n ehkä siksi, että projekti etenee liian hitaasti. Heidän jo jättäessään projektin taakseen, laskivat ja mittailivat T ja E yhdessä oikeita suhteita, ja tällä hetkellä kasassa on kenttä ja kaksi reunaa.

Projektin lisäksi E on Harry Potterien jälkeen viimein uppoutunut uuteen kirjasarjaan. Todennäköisesti tuoreehko elokuva Hobbit mainoksineen ajoi hänet Tolkienin pariin. Alle viikossa meni koko kirja. Eilen yritimme kirjastosta etsiä Taru Sormusten Herrasta-sarjan ensimmäistä kirjaa, mutta E ei selvästikään ole ainoa kiinnostunut, emmekä löytäneet yhtään vapaata kappaletta. No ehtiihän sitä. Pääasia on, että kiinnostus on edes pikkuisen siirtynyt Pottereiden ulkopuolelle.

"Boxes coming through", toitotti Pikku-O puheterapiasessionsa jälkeen kävellessään kahden muun pojan ja opettajansa perässä kynälaatikkoja kantaen. "Is that Pikku-O", kysyi samaan aikaan toisesta suunnasta kävellyt Pikku-O:n ensimmäinen puheterapeutti puolentoista vuoden takaa. Melkoinen edistyminen on siis tapahtunut. Aivan ihastuttavaa on ollut myös seurata, kuinka kokonaisvaltaisesti hän on osallistunut preschoolin viimeaikaisen teeman, pingviinien, opiskeluun. Useammin kuin kerran hän on halunnut näyttää kotona, kuinka pingviinit kävelevät. Se on ihan hirmuisen hauskan näköistä, kun Pikku-O sattuu olemaan jotakuinkin pingviinin kokoinen itsekin.

Vuokraemäntämme mikroaaltouuni alkoi savuttaa tiistaina, ja kävin työmatkalla ostamassa meille uuden lähes yhtä kolhonnäköisen. Uutisissa on päivittäin puhistu aselakien tiukentamisesta puolesta ja vastaan sellaisella intensiteetillä, ettei sitä ole mahdollista mitenkään ymmärtää. Patriots pelaa juuri paikasta Super Bowl-ottelussa, ja lapset ja T viettävät kolmipäiväistä viikonloppua Martin Luther Kingin juhlapäivän vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös LOTR meneillään. Mites E suoriutuu wanhasta eurooppalaisesta murteesta?

    VastaaPoista
  2. Toistaiseksi sarjan kirjat ovat vielä saamatta, joten varmuudella ei voi E:n suoriutumisesta mitään sanoa. Mutta ainakin Hobbit meni melkoisella vauhdilla.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.