keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Juuri ennen Kiitospäivälomaa

Normiarkeamme kävivät piristämässä Tokion T ja North Carolinan S. He saapuivat torstai-iltana, viettivät perjantain Bostonissa, lauantain vietimme yhdessä Newtonissa ja sunnuntaina koneet veivät heidät pois. Aika menee siivillä, kun seura on mieluisaa. Lapset saivat T:lta japaninkielisillä nimillään varustetut leimasinkynät, joita onkin sitten käytetty urakalla. S:n tuoma Scrabble-peli viihdytti meitä jo sunnuntaina, ja Pikku-O:n saama pehmoeläinpingviini on kulkenut koulussa päivittäin. Pikku-O taas vähän herkistyi, kun S lähti pois.

Molemmat vieraamme ovat lämpimämmistä olosuhteista. Siksi olikin vähän surkuhupaisaa, että seudullemme saapui tavanomaistakin kylmempi virtaus. Lunta emme sentään vielä maahan saakka saaneet, vaikka suurten järvien alueelle samaan aikaan satoi jopa 7 jalkaa (= yli 2 metriä) lunta muutamassa päivässä. Lunta taidamme saada tosin mekin lähestyvän Kiitospäivän kunniaksi.

Kouluissa on valmistauduttu Kiitospäivään sekä monenlaisten askartelujen että epätavallisen ohjelman tavoin. E:lla oli tänään keskiviikkona Science Fair, jossa hänellä oli kaverinsa Davidin kanssa posteri heidän suunnittelemastaan ja toteuttamastaan kokeesta:"Does the size of the leaf matter how long it takes for it to float down to the ground". Kävimme T:n kanssa sitä katsomassa. Lisäksi hän pääsi käymään kahden ystävänsä syntymäpäivillä (Lazer Quest ja Skyzone). Pikku-O äänitti oman "Weekend Adventure"-kirjoituksensa (tässä linkki, Pikku-O on toisena Callien jälkeen. Pienenä selityksenä aihevalintaan todettakoon, että T vei lapset kävelylle Reservoir-lammen ympäri juuri ennen uimakoulua, eikä se ollut ollenkaan Pikku-O:n mieleen). Iso-O taas on pörrännyt Afterschoolin uintireissulta Destination Imagination-tapaamiseen sen minkä on kaunistautumiseltaan ehtinyt (vessassa menee aamuisin aika kauan aikaa), ja T:lle saapui jälleen 60 esseetä korjattavaksi. Lisäharmia hänelle tuotti erään opiskelijan plagiointi, joka on työllistänyt häntä helposti kokonaisen työpäivän verran. Minä aloitin loman, ja olen yrittänyt kiriä kasaan kaikki rästiasiat, joita jatkuvasti kertyy ennenkuin lasten Kiitospäiväloma alkaa.

Bensan hinta on ollut melkoisessa syöksykierteessä maailmanmarkkinatilanteesta johtuen. Puolitoistavuotta sitten maksoin 3,99 dollaria gallonalta (=0,85 euroa/litra), viimeksi tankatessani hinta oli yli dollarin vähemmän, 2,79 dollaria (=0,59 euroa/litra). Aikamoinen muutos, vaikka tietysti Suomen hintatasoon verrattuna kalleinkaan ei vaikuta hirveän pahalta. Syynä on sanottu olevan Yhdysvaltain lisääntynyt öljyntuotanto, mutta epäilynä toki on myös Venäjän markkinoiden dumppaaminen tahallaan johtuen Ukrainan tilanteesta.

Lähden pian hakemaan alakoululaisemme ja laskeudumme Kiitospäivän viettoon aiemmasta tutulla kaavalla; meidät on jälleen kutsuttu Westborough:n perheiden päivälliselle. Vesi on jo valmiiksi kielellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.