keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Talven tuiverrusta

Alkuvuosi ei ole päästänyt New Englannin aluetta helpolla. Lumimyrsky toisensa perään on saavuttanut alueen. Niiden välillä keli on muuttunut sateisen syksyiseksi ja sulattanut lumen juuri ennen seuraavan myräkän alkua ja ilman kylmentymistä. Kelien vaihtumisella on ollut suuri merkitys erityisesti lasten suunniteltuihin Nashoba Valley:n laskettelureissuihin. Ensimmäinen peruttiin kylmän kelin vuoksi, toinen lämpöisen kaatosateen. Veikkasimme kolmannenkin peruuntumista, sillä lämpötila laski jälleen ennätyskylmiin lukemiin. Ehkä perumista ei enää voinut ajatella, sillä porukka viimein lähti reissuun. Iloiset E ja Iso-O kertoivat, kuinka mukavaa oli ollut. E oli valittu parhaimpaan porukkaan, Iso-O:kin toiseksi kehittyneimpään.

Vietimme vuoden toisen lumipäivän tänään, tammikuun 22.päivä, sillä edeltävästi alueellemme pelättiin satavan jälleen jalan verran lunta yön aikana. Niin ei tapahtunut, ja vähän hölmöltä tuntui, kun oikein mainiolla talvikelillä kouluun ei ollut lähtemistä, vaikka lunta oli maassa vain noin 10 cm. Lumitöiden tekeminen oli helppoa, kun kyseessä oli höttöinen pakkaslumi, johon tien suolauskaan ei ollut samalla tavalla iskenyt.

Vuoden ensimmäinen tauti saavutti perheemme edellisellä viikolla, jolloin E alkoi aamusta oksentaa. Pari rauhallista päivää antoi virheellisesti ymmärtää, ettei kyseessä ehkä sittenkään ollut mikään infektio, vaan E:n tapa reagoida vatsalla jännittäviin asioihin. Suvantovaiheen jälkeen selvisi, että infektiohan se sitten kuitenkin oli, kun ensin Iso-O ja pari tuntia myöhemmin Pikku-O alkoi oksentaa. Jotta asia ei olisi ollut liian yksinkertainen, olimme viettämässä päivää Wachusetts-laskettelukeskuksessa. Iso-O:n ja minun laskupäiväni jäivät parin tunnin mittaisiksi, Pikku-O, E ja T jatkoivat pari tuntia pidempään, mutta sitten oli luovutettava, kun kotiinkin piti jotenkin yrittää päästä kahden oksentajan kanssa. Mukaan otetut muovipussit tulivat tarpeeseen.

Ennen Iso-O:n ja Pikku-O:n mahatautiepisodia vein Iso-O:n ompelusyntymäpäiville ja Pikku-O:n kaverinsa luo leikkimään. Sain opastusta, että kuuntelemani musiikki on "SO old school", ja vieressäni auton etuistuimella tanssahdeltiin ja laulettiin purkkapopin tahdissa.

Olen aiemmin maininnut viidesluokkalaisten jatkuvista aktiviteeteista. Yhtä niistä pääsimme eräänä iltana todistamaan. Kaikki viidesluokkalaiset muodostivat kuoron, osa soitti orkestereissakin. Oheisten linkkien takaa löytyvät ne illan esitykset, joissa E oli mukana. E näkyy kuvissa aika kaukana, lähellä oikeaa reunaa, keskimmäisessä rivissä.

http://youtu.be/S2EHQ64OLgE  (kuoro)
http://youtu.be/ofcA4ixfc9g (orkesteri)

T pääsi viettämään miesten iltaa Bostonin keskustaan viikonloppuna, kun ruotsalainen RT-kaveri pyysi häntä mukaansa esittelemään kaupunkia Malmostä täällä käymässä olevalle ystävälleen. Olivat käyneet kaupungin parhaissa paikoissa, ja vaikka keho ehkä olikin väsynyt, oli hänen mielensä selvästi virkistynyt. Tärkeää.

Kylmät kelit jatkuvat, mutta lunta ei pitäisi tulla ainakaan ennen viikonloppua. Huomenna kouluun ja töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.