Tammikuu oli kiireinen aivohalvauskuukausi. Tutuksi tulleella tyylillä toinen meistä junioreista kantoi "Stroke Code"-hakulaitetta ja vastasi teho-osaston potilaista, toinen huolehti parempikuntoisista, mutta paperityömäärältään työläämmästä osastopopulaatiosta. Seniorina oli ihastuttava, puertoricolainen Idanis, juniorikaverinani ensin Erik, sitten Yunis. Kahdesta Stroke-fellow:sta päiväsaikaan, ja kanssani myös viikonloppuisin oli Artin, erikoislääkäreinä ensin Moonis ja sitten Carandang, viikonloppuisin Sundar/Bella, ja Riskind/Pomorska. Oheisen linkin kautta löytyy kuvat ja lyhyet esittelyt ko. henkilöistä.
Molemmat juniorikaverini olivat hupaisia miehiä, joiden kanssa työnteko ei muodostunut liian vakavaksi. Jopa helposti vakavasävyisenä tunnettu Carandang naurahteli Yunisin toteamuksille monta kertaa päivittäin. Palaute, jonka porukkana jälkikäteen saimme, oli positiivista sekä Moonisilta että Carandangilta.
Hassu yksityiskohta kuukauden aikana oli diagnoosiluettelo ICD10:n käyttöönotto. En muista aikaa Suomessa, jolloin ICD 9 oli käytössä, sillä ICD 10 julkistettiin vuonna 1992. Yhdysvalloissa ollaan vähän hitaampia näiden asioiden omaksumisessa (vr. Fahrenheit, tuumat, paunat ym). Nyt taas tunnistan diagnoosinumerot, joihin jo kohtuullisen pitkän kliinisen urani aikana Suomessa ehdin tutustua.
Kävimme syömässä Moonisin kanssa Cheng Du-ravintolassa. Tilaisuus, jota Idanisin kanssa yritimme hieman siirtää eteenpäin ja "unohtaa" edeltävästi. Ilta olikin hauska, ja näytti Moonisista aivan toisenlaisen puolen.
Potilaista jäi mieleen kaksi, joilla INR oli hyvällä tasolla, ja silti verihyytymä isossa valtimossa aiheutti ison infarktin. Toisen kohdalla ei ollut mitään tehtävissä, toinen meni suoraan interventioon, jossa veritulppa imettiin menestyksekkäästi pois.
Niin se taas kuukausi vaihtui, ja aloitin yötyöt. Palaamme.
lauantai 8. helmikuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.