keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Pelkoa ja kauhua

Viikonlopun lumimyräkkä päästi meidät helpolla. Kun pahimmillaan monta miljoonaa ihmistä oli ilman sähköä, eikä sadoillatuhansilla vieläkään ole lamput toiminnassa, ei meillä ollut valonvälkähdyksiä lukuunottamatta mitään ongelmaa. Ja kun Länsi-Massachusettsin Peruun satoi yli 80 cm lunta kerralla, ei meillä kolattavaa kertynyt kuin muutama sentti, ja sekin on jo sulanut. Ainoastaan päätön lumiukko tököttää vihreällä nurmikolla myrskystä muistuttamassa.

Lumiukon päättömyys sopi hyvin maanantaiseen Halloweeniin. Otimme varaslähdön jo sunnuntaina Newton Highlandsin Hyde Community Center:illä, jossa ensin alle kahdeksanvuotiaat pääsivät poimimaan karkkeja pöydältä ja osallistumaan erilaisiin kilpailuihin, ja sitten yli kahdeksanvuotiaat kävivät säikähtämässä Haunted Housessa. Ja ilmeisesti oikeasti säikähtämässä, sillä oikeana Halloween-iltana E kieltäytyi menemästä erään talon autotalliin viritettyyn Haunted Houseen kuultuaan sieltä karmeaa kiljuntaa.

Pikku-O otti aloitti karkinkerjäämiseen jo päivällä oman preschoolinsa ("piipuulin") lähitaloissa, ja toi kotiin säkillisen karkkia jo ennen varsinaista kierrostamme, jonka olimme sopineet tekevämme yhdessä E:n ja Iso-O:n kavereiden kanssa heidän lähiseudullaan. Lähdimme pimeän tultua yhdessä kiertämään ovelta ovelle:"Trick or treat!!" Seudulla, jolla kiersimme, oli kymmeniä lapsia vanhempineen samassa puuhassa, ja talot olivat todella panostaneet juhlaan. Kaduilla käveli toinen toistaan pelottavampia hahmoja, ja pihat olivat täynnä hautakiviä, hämähäkinverkkoja, pääkalloja jne. Olimme yli tunnin, ja jokaisen isot pussit olivat täynnä kaikenlaista makeaa. Lasten mielestä reissu oli oikein onnistunut. "Mennään taas trick or treat, äiti", ehdotti Pikku-O seuraavana päivänä.

Ihan koko elämämme ei ollut vain pelkoa ja kauhua, sillä kävimme lumimyräkän keskellä T:n ystävien kanssa nauttimassa sushia japanilaisessa ravintolassa (Fin's). Ihania annoksia. Lapset olivat tosi kivasti, vaikkei heille ruoka oikein maistunut. Ehkä sitä siksi jaksaa itsekin vähän heidän vuokseen hullutella; oli sitten Halloweenistä mitä mieltä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.