lauantai 6. syyskuuta 2014

Ensimmäinen kouluviikko

Niin se jälleen alkoi, uusi kouluvuosi. T vei E:n koulubussiin, josta löytyi monia kavereita. Niin monia, ettei E osannut jälkikäteen kertoa, mitä reittiä bussi oli kulkenut. Ainakin se tiedetään, että se lähtee läheisen suihkulähteen luota ja vie Brown Middle Schoolin eteen. Minä juoksin Iso-O:n ja Pikku-O:n pyörien perässä heidän koulunsa pihalle. Molempien uudet luokat, naulakot ja opettajat löytyivät helposti. Iso-O:n luokka on vuosi sitten valmistuneessa lisäosassa (moduli = parakki), jossa on alkusyksyn helteeseen loistavasti sopien ilmastointi. Vanhassa osassa ei ole, mutta onneksi ilma ei ollut aivan mahdottoman hiostava ainakaan heti aamusta.

Koulupäivän jälkeen Pikku-O kertoi kysyneensä uudelta ruotsalaiselta luokkakaveriltaan, mikä ihme hänellä on silmänsä ympärillä. Kun kaveri ilmeisimmin ei osannut täydellistä englantia oli Pikku-O auttanut:"birth mark". Ihanan spontaania molemmin puolin. Suomalaispojat T ja E oli nyt sijoitettu eri luokille, ja Iso-O:n luokkakaveri parilta viime vuodelta, ruotsalaispoika Otto oli lähtenyt takaisin Ruotsiin.

Toisena aamuna E lähti niin lennokkaasti, että unohti sanoa muille kuin T:lle heipat. Siitä seurasi Pikku-O:n itku. Aika söpöä. Harmi meni nopeasti ohi, ja pyörät kulkivat sutjakkaasti kohti koulurakennusta. Seuraavana aamuna E osasi korjata tilanteen ja kaikilla oli hyvä mieli halien jälkeen. Pikku-O jopa antoi pusun hänen poskelleen.

Loppuviikosta normaali koulutoiminta pääsi kunnolla käyntiin. Jokainen tietää nyt, milloin on mitäkin. Englantia ja matematiikkaa on joka päivä, muita aineita vaihdellen. Näitä ovat liikunta, "Art" (joka on käsitöiden ja kuvaamataidon sekoitus), musiikki ja kirjasto sekä Iso-O:lla lisäksi kuoro (kaikki osallistuvat), nokkahuilun soitto, huilunsoitto, Science (joka on biologian, maantiedon, fysiikan ja kemian sekoitus) sekä Social Sciences (joka on historian, yhteiskuntaopin ym. sekoitus). Iso-O:lla ja Pikku-O:lla on molemmilla koulua kaikkina muina päivinä kuin tiistaisin 8.20-15, tiistaisin sitä on 8.20-12.30. Koulun jälkeen Pikku-O haetaan luokastaan koulurakennuksen sisällä olevaan Afterschooliin ja Iso-O kävelee itse pihan poikki viereisessä rakennuksessa olevaan omaan ryhmäänsä. T hakee heidät molemmat kuuteen mennessä. Pitkiä ovat päivät.

E menee ja tulee koulubussilla. Bussi lähtee 7.55 suihkulähteeltä, joka on parin sadan metrin päässä kotioveltammeä . Koulupäivä on 8.30-15 muina päivinä kuin tiistaisin, jolloin se on 8.30-14.15. Koulun jälkeen on mahdollisuus iltapäivätoimintaan, josta pääsee kotiin kerran tunnissa klo 16 ja 17. Aika hyvä järjestely. E:n koulupäivien sisältöä vielä hieman opettelemme. Hänellä on 6 päivän kierto siten, että joka kuudes koulupäivä on samanlainen. Se tarkoittaa, että mikään viikko tai viikonpäivä ei ole edellisen kaltainen. Vähän sekavaa. Englantia ja matematiikkaa on joka päivä. Ranskaa on viitenä päivänä kuudesta. Muita aineita ovat liikunta, musiikki, Science, Social Studies, Band (puhallinorkesteri) ym. Palaamme näihin, kun ovat itsellemme vähän selvempiä.

Hyvää alkusyksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.