torstai 11. helmikuuta 2010

100. koulupäivä

Syksyn ja alkuvuoden aikana kirjastokassissamme on ollut sellaisiakin kirjoja, joiden aihe oli 100. koulupäivä. Tarinat olivat hauskoja, mutteivat kuitenkaan jättäneet minkäänlaista odottavaa tunnelmaa, kunnes pari viikkoa sitten saimme kotitehtävän. Kotitehtäviä tulee hyvin harvoin, joten niihin on syytä suhtautua suurella vakavuudella:

Paperikassi tuli kääntää väärinpäin ja leikata siitä päällelaitettava liivi. Liivi tuli koristella sadalla samanlaisella esineellä tai asialla. Lukemissamme kirjoissa esineet olivat mm. paperiliittimiä, kivikokoelmia tai vaahtokarkkeja. Päädyimme E:n kanssa skandinaavisiin, englantilaisten aakkosten ulkopuolisiin kirjaimiin (Å, Ä, Ö, Æ ja Ø). Niitä oli sopivasti 5, joten tekemällä 20 kirjainryhmää E sai mukavasti liivin täyteen kirjaimia.

Koulusta saapui hyväntuulinen poika. Liivi oli ollut onnistunut. Päähän oli askarreltu panta, jossa luki:"100th Day of School". Kostyymit päällä oli yhdessä muiden eka-ja nollaluokkalaisten kanssa marssittu jonossa kaikkiin ylempiin luokkiin, ja paraati oli saanut raikuvat aplodit "isojen koululaisten" lisäksi myös itse rehtorilta. 100. päivä koulussa on siis iso juttu.

Iso-O:lla ei luonnollisesti päivää huomioitu, eikä se tarkkaanottaen olisi tänään ollutkaan hieman pidemmän joululoman vuoksi, mutta oli hänelläkin tapahtunut jotain mukavaa. Suu leveässä hymyssä hän kertoi päässeensä "oikean postin takahuoneeseen" ja nähnyt "oikeassa postilaatikossa" oman kirjeensä. Todennäköisesti olemme saamassa Iso-O:n itse tekemän kirjeen "ihan oikean postin" kautta kotiin tuotuna. (Lainausmerkeissä olevat maininnat sanottiin erittäin painokkaasti).

Huomenna on 101. koulupäivä. Sitä ei varmaan peruta samalla innokkuudella kuin eilistä loppupäivää. Olimme T:n kanssa tällä kertaa oikeassa; mitään myrskyä ei tullut, jos sellaiseksi ei määritellä tavanomaista lumisadetta ja hieman normaalia navakampaa tuulta. Aamusta lunta oli kertynyt kokonainen tuuma (2,5cm), ja kaunis auringonpaiste yhdistettynä muutamaan plusasteeseen huolehti senkin lähes kokonaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.